Asiaan, järjestimme työtiimilleni kokkausillan eräänä viileänä perjantai-iltana. Menua mietittiin kaksistaan ihan tiivisti ja tultiin siihen tulokseen, että risottoa sen olla pitää. Alkuruokana Ceasar salaattiklassikko ja pääraaka-aineena broilerin fileet Parman kinkun syleilyssä eli saltimbocca sekä jälkiruokana suklaafondant ja vadelmamelba.
Keittiöön jaoimme porukat pareittain töihin. Salaattiryhmä, risottoryhmä, broileriryhmä, jälkiruokaryhmä ja kattaus/juomaryhmä ja tottakai saunan lämmitysryhmä. Homma lähti hienosti sujumaan ! Panostimme ihan tarkoituksella annoskokoihin ja annosten kauniiseen asetteluun. Ihanan innostunutta porukkaa, otin kattausryhmän kanssa ihan rennosti ja laitoimme viinit ns.jäähtymään ja kuoharit tulemaan.
Välillä oli kaikkien päät risottokattilan yläpuolella seuraamassa, miten riisi saostuu. Hyvin pysyi kokkioppilaalla hommat hanskassa ja porukka hommissa.
Mielenkiintoista mielestäni on aina annosten oikea ajoitus eli kaikki saavat oikean lämpöisen annoksen yhtä aikaa syötäväksi.
Ennen ruoan tarjoilua esittelimme vielä raaka-aineet ja toivotimme kaikille innokkaille oppilaille hyvää ruokahalua: Enjoy!
Palaute oli todella positiivista ja seuraavalla kerralla keskitymme pihvien paistamiseen porukalla. Chef paljastaa kaikki salaisuudet mitä siitä on jo saanut tietoonsa tässä vaiheessa! Sitä odotellessa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti