maanantai 17. syyskuuta 2012

Tämä on yhteinen soppalautanen!!

Vuosi sitten etelä ja pohjoinen kohtasivat yllättäen, löytäen yhteisiä intohimoja elämässä. Yksi ylitse muiden on kokeileva ruoanlaitto. Sopankeittämistä oli jo molemmilla aikalailla listalla eli kokemusta keittiöstä oli ihan harrastepohjalta.


Molempien suvusta löytyy rakkaus ruokaan ja joku on jopa luonut uraa sillä! Joka juhlissa parhaimmat hetket ovat löytyneet keittiöstä, kun porukalla laitetaan ruokaa ja vaihdetaan kuulumisia. Ääntä, kilinää, pilkkomista ja tiskiä riittää!
Olen varmasti entisessä elämässäni ollut italialainen! Troppo!


Työnjako oli alusta selvä: Härkä on chef- pääkokki ja promoottori. Rapu on kylmäkkö, armoton pilkkoja ja älyttömien ideoiden äiti. Lisäksi oheistoimintaan kuuluu kaunis kattaminen ja ruoan tiukka arviointi. Olemme siis molemmat nautiskelijoita ja tiukkoja tuomareita. Kesyttömätön viinimaailma on viime aikoina käsittänyt pelkkää chileläistä punaviiniä. Lisää oppia on kyllä tulossa ja ehkäpä laajennamme myös valkoviineihin.


Välillä on ollut kovaa painetehtävää edessä chefillä. Vuorotellen etelässä ja pohjoisessa, välissä melkein 600 km. Kun tavataan ja homma ei olisi liian vakavaa, avataan suosikkikuohari Cava semiseco ja laitetaan kynttilät palamaan. Homma on vain semisekoa siis!

Kaamos ja kylmyys olivat oivallinen aika aloittaa teemalliset illat. Keittiössä on aina kuumaa ja kivaa!


Kokeiltuja teemailtoja:
Japanilainen ilta susheineen ja rekvisiittoineen esim. otsanauhat

Venäläinen ilta marskin tapaan juomineen päivineen (pukukoodi)
Thaikeittoviikonloppu

Rössypottuilta: puku vapaa
Suvun läskisoosi: Maicin suvun salainen resepti
Hämeen juustomaistelu: Micin mummon salainen resepti
Kahden kesken: piffi-ilta punaviinillä
Uusia makuja viikonloppu: chili-lime-valkosipuli-inkiväärilohta

Tsiikaa tätä siikaa, perämeren prinsessaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti